Mitkä ovat yleisiä vaikuttavuusinvestointien virheitä?

On monia eri tapoja vaikuttaa sijoituksilla, mutta on myös monia tapoja tehdä virheitä. Tässä postauksessa käsittelemme joitakin yleisimpiä vaikuttavuussijoittamisen virheitä ja sitä, miten niitä voi välttää. Vaikka olisitkin vasta nyt aloittamassa sijoittamista, Nordea-osake kannattaa pitää silmällä.

1. Kotitehtävien tekemättä jättäminen

Yksi yleisimmistä virheistä, joita sijoittajat tekevät, on kotitehtävien tekemättä jättäminen. Ennen kuin sijoitat mihin tahansa yritykseen, sinun tulisi tutkia yritystä, sen tuotteita tai palveluita ja sen vaikutusta maailmaan. Ilman tätä tutkimusta saatat päätyä sijoittamaan yritykseen, joka ei vastaa arvojasi tai jolla ei ole toivomasi vaikutus.

2. Sijoituksia ei monipuolisteta

Toinen virhe, jonka sijoittajat tekevät, on se, etteivät he hajauta sijoituksiaan. Aivan kuten minkä tahansa muunkinlaisten sijoitusten kohdalla, sinun ei pitäisi koskaan laittaa kaikkia munia yhteen koriin. Sijoitusten hajauttaminen auttaa vähentämään riskejä ja varmistamaan, että vaikutat silti, vaikka jokin sijoituskohteistasi ei tuottaisikaan niin hyvin kuin toivoit.

3. Sijoittaminen lyhyellä aikavälillä

Sijoittaminen lyhytaikaista tähtäintä varten on toinen yleinen virhe. Vaikka on tärkeää ottaa huomioon sijoituksen taloudellinen tuotto, sinun tulisi myös miettiä sijoituksesi pitkän aikavälin vaikutusta. Vaikuttavuussijoittamisen avulla tavoitteesi on vaikuttaa myönteisesti maailmaan, ei vain tehdä nopeasti rahaa.

4. Et ota huomioon riskinsietokykyäsi

Sijoittamiseen liittyy riski, eikä vaikuttavuussijoittaminen ole erilainenKun harkitset vaikuttavuuden aikaansaamista sijoituksillasi, on tärkeää miettiä riskinsietokykyäsi. Kuten missä tahansa muussakin sijoituksessa, on aina olemassa riski, että voit menettää rahaa. Tämän riskin kanssa on oltava sinut ennen sijoittamista, tai saatat tehdä hätiköityjä päätöksiä, joita myöhemmin kadut.

5. Et seuraa sijoituksiasi

Sijoittajat tekevät usein sen virheen, että he eivät seuraa sijoituksiaan. Minkä tahansa sijoituksen kohdalla on tärkeää pysyä ajan tasalla siitä, mitä yrityksessä tai toimialalla tapahtuu. Tämä pätee erityisesti vaikuttavuussijoittamisessa, sillä yritykset, joihin sijoitat, työskentelevät usein uusien ja innovatiivisten hankkeiden parissa. Jos et seuraa sijoituksiasi, saatat jäädä paitsi tärkeistä uutisista tai kehityskuluista.

On monia erilaisia tapoja vaikuttaa sijoituksillasi, mutta on myös monia tapoja tehdä virheitä. Tässä postauksessa käsittelemme joitakin yleisimpiä vaikuttavuussijoittamisen virheitä ja sitä, miten niitä voi välttää. Tekemällä kotitehtäviäsi, hajauttamalla sijoituksiasi ja seuraamalla salkkuasi voit varmistaa, että vaikutat mahdollisimman myönteisesti.