Musikaali, joka kyseenalaistaa normeja 

Teatteritaide tuo mahtavia elämyksiä, joista ihmiset ovat nauttineet muinaisista ajoista lähtien. Taiteella ilmennetään maailmankuvaa ja tulkitaan eri tunteita. Sillä myös peilataan yhteiskunnan tilannetta ja siihen sisältyviä normeja.  

Musikaali on yksi näytelmän muodoista, joka sisältää teatterin kaltaista toimintaa ja vuoropuhelua. Sen voi esittää myös elokuvan muodossa ja siihen voidaan lisätä viihdemusiikin tyylisiä tanssi- ja lauluosioita.  

Lavalla nostetaan herkät asiat esille 

Lavalla voi tapahtua melkeinpä mitä vain. Yleisöt ovat päässeet näkemään esityksiä, joissa käsitellään herkkiäkin asioita, joista jotkut voivat olla jopa tabuja. Parisuhde, rakkaus ja seksi ovat asioita, jotka kiinnostavat ihmisiä ja niitä on käsitelty paljon teatteritaiteessakin.  

Niihin liittyviä normeja on hyvä purkaa lavalla ja parhaassa tapauksessa yleisö saa niistä paljon tärkeää ajattelemisen aihetta. Suomessakin on näytetty esityksiä, joissa näihin olettamuksiin on päästy käsiksi. Yleinen käsitys on, että ihmisen löytäessä tosirakkauden, muuttuu kaikki.  

Nykyajan yhteiskunnassa internet toimii monelle tiedonlähteenä, mutta sisältö ei ole aina priimaa. Sieltä voi saada erikoisia käsityksiä onnesta ja parisuhteesta, mistä ihminen voi hämmentyä. Neuvoja riittää parisuhteesta ja seksistä, joiden tärkeyttä korostetaan paljon.  

Sinkkuus on eräänlainen välivaihe, josta pitäisi mukamas päästä eroon. Totuus on kuitenkin, että Suomessa on valtava määrä sinkkutalouksia, joissa asuu siis vakituisesti vain yksi aikuinen. Seksiä harrastetaankin kumppanin kanssa nykyään vähemmän, mutta toisaalta seksivälineitä ostetaan enemmän. Niitä myydään verkossa runsaasti, joten katso täältä.  

Täydellinen parisuhde utopiaa 

Nykyajan ihminen saa paljon tietoa parisuhteesta ja seksistä verkossa. Niitä käsittelevät artikkelit ja uutiset ovat taattua klikkikamaa, minkä vuoksi media luo niistä innokkaasti meheviä otsikoita. Seksiterapeutit antavat haastatteluja, jotka toimittaja yksinkertaistaa vinkkilistaksi. Aiheen monimuotoisuus häviää, kun lehtijutussa siitä pyritään tehdä raflaavaa ja viihdyttävää.  

Rakkautta ja seksiä käsittelevä musikaali voi kuvastaa parisuhteen merkitystä ja tilannetta lavalla. Yhteiskunnassa on usein ideaali kuva parisuhteesta, mutta se voi näyttää koomiselta lavalla. Kun koomisuuden tunnistaa, voi siitä vapautua.  

Katsoja voi saada etäisyyttä paineista, kun lavalla näytellään täydellistä parisuhdetta ja täydellisen parin tavoitteita harrastaa täydellistä seksiä. Ideaalit ja säännöt tuntuvat erikoisilta, mistä katsoja voi saada lohtua.